Kesän matkailusesonki on jälleen täällä! Keurusseudulla ja Keurusselän rannoilta löytyy hurjan paljon mukavia käyntikohteita, joissa voit rentoutua, herkutella, sivistyä, liikkua tai olla vain. Kokosimme tähän Keurusselän helmiä niin hotellilta kuin lähiseudulta.

Uimaranta

Hotellimme hiekkarannalla viihtyvät kaikki! Lapsiystävällinen ranta tarjoaa auringonpalvonnan ja uimisen lisäksi myös paljon muuta puuhaa. Aivan rannan vieressä lentopallokentällä tai minigolfradalla voi nauttia kesäpäivästä pienen kisailun merkeissä. Lisäksi vastaanotostamme voi vuokrata esimerkiksi mölkyn, sulkapallomailat tai krokettipelin.

Aurinkoisen rantapäivän kruunaa herkullinen piknik-korimme!

Jos mieli halajaa rannalta järvelle, vuokraamme myös SUP-lautoja ja kanootteja sekä soutuveneitä ja kalastusvälineitä kesäiselle kalaretkelle Keurusselän tunnetuille kala-apajille.

Uimarannalla tanssitaan heinäkuussa myös livemusiikin tahdissa, kun Keurusselän omat festarit, Beach Partyt valloittavat ranta-alueen. Vesterinen yhtyeineen, Kake Randelin, Martti Servo & Napander, Teflon Brothers… Katso lisää ja suuntaa varaamaan omasi.

Elias Lönnrot -risteilyt Keurusselällä

Hotellilta voit risteillä kesäaikaan aidolla siipirataslaiva m/s Elias Lönnrotilla. Laiva on ns. näköisalus 1800-luvun lopulla Keurusselkä-järvellä liikennöineestä samannimisestä laivasta. Siipirataslaiva Elias Lönnrot on harvinaisuus lajissaan, sillä se on ainoa suuri siipirataslaiva Suomessa, joka kulkee sivurattaiden avulla.

Risteilyllä pääsee ihastelemaan upeaa järvimaisemaa, sekä ympäröivää luontoa. Laivan kahvila palvelee asiakkaita risteilyn ajan ja sen tarjonnasta voi nauttia aurinkokannella tai historian havinaa huokuvassa miljöössä kannen alla. Viikonloppuisin laiva risteilee myös Mänttään.

Vinkki: Keskikesän aikaan maanantaisin vauhti-illan risteilyt Hotelli Keurusselän laiturista. Puolentoista tunnin risteilyllä koet Keurusselän sinen ja nautit virvokkeita. Risteilyllä on usein vilahtanut illan tähtiartistejakin.

Pelejä ja frisbeegolfia kaiken tasoisille

Hotellimme lähettyvillä, aivan metsäpolun varrella, Keuruun liikuntapuistossa on 18 -väyläinen kilpatason frisbeegolfrata sekä 9 -väyläinen perherata, joka sopii hyvin harrastusta aloitteleville ja kokeileville. Pidemmän radan voi kiertää myös vaikka vain osittain. Radat ovat maksuttomia ja kiekkosettejä voi vuokrata vastaanotostamme.

Hotellilta löytyy myös padel- ja tenniskentät. Myös näihin ovat välineet vuokrattavissa vastaanotostamme, ja vuoron voit varata etukäteen vaikkapa verkosta.

Retkelle kävellen tai pyöräillen suoraan hotellin ovelta

Keurusselän upea luontoympäristö tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kevyestä patikoinnista luontopolulla aina useamman tunnin pyörälenkkeihin saakka. Ja mikä parasta, retki alkaa aina hotellin tai loma-asunnon ovelta! Keurusselän oma merkitty luontopolku on pituudeltaan 1,5 km ja kulkee vaihtelevassa jylhässä metsämaastossa. Kävelyretken aikana voi tutustua lukuisiin luontoaiheisiin kysymyksiin sekä pieniin keskittymis- tai liikuntaharjoituksiin.

Eritasoisia pyöräilyreittejä sähköpyörille tai maastopyörille löytyy paljon hotellimme lähiseudulta. Hotellilla on vuokrattavissa sekä sähköavusteisia fat-bikeja, että kevyempiä sähköpyöriä. Keuruun vapaa-ajan sivuilta löydät lukuisia reittejä tai saat vinkkejä myös vastaanotosta.

Kesäteatteri

Hotellin kauniilla ranta-alueella pääsee kesäisin kokemaan teatterikomediaa Keurusselän Kesäteatterin ulkoilmateatterissa. Teatterin kattamaton katsomo on mitoitettu 450 sään mukaan pukeutuneelle henkilölle.

Teatterilla on kahvio väliaikatarjoilua varten ja Hotelli Keurusselästä löytyy vähän terävämpää lämmikettä tai kylmikettä. Vuoden 2023 esityksenä on hulvattoman hauska Taistelevat koppelot, jonka ensi-ilta on perjantaina 16.6.

Lue lisää >

Vanha Keuruu

Pappilan pidot ja Vanha Keuruu

Keuruun vanhassa pappilassa aistit tunnelmaa vaikkapa kesälounaan merkeissä. Ihana miljöö ja hyvä ruoka ovat oivallinen yhdistelmä. 26.6. avautuu myös Aittakahvila pappilan pihapiirin aitoissa.

Tiltaltti Shop löytyy pappilan naapurista, vanhasta kivinavetasta. Puodista löytyy muotia kaikenkokoisille naisille ja paljon ihania koruja, huiveja ja laukkuja! Tiltaltista löydät myös mukavia tuliaisia ja lahjoja.

Keski-Suomen vanhin puukirkko löytyy Keuruulta. Vuonna 1758 rakennetussa upeassa kirkossa on kesäaikaan joka päivä opastettu kierros klo 12. Muut Vanhan Keuruun kohteet löydät täältä. Voit viettää mukavan kesäpäivän ainutlaatuisessa kulttuuriympäristössä, käväistä museoissa ja ostoksilla ja herkuttelemassa.

VISIT KEURUU tarjoaa kattavan tietopankin ja parhaat vinkit onnistuneeseen lomaan keuruulla. Keuruu Today-kalenterista voit katsoa päivittäiset menovinkit, ja voit huomata että Keuruulla todellakin tapahtuu!

Mänttä-Vilppula

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula

Keurusselkä-järven rannalla sijaitsee myös Taidekaupunki Mänttä-Vilppula, johon on lyhyt matka ajella tutustumaan taidetarjontaan. Serlachius-museot Gösta ja Gustaf sekä Mäntän Kuvataideviikot on ehdottomasti koettava kesällä. Mänttä-Vilppulasta löytyy myös lukuisia muita näyttelyitä, jotka voit kurkistaa täältä.

Alppityyliselle Viinitupa Vuorenmajalle voit kiivetä vilvoittelemaan virvokkeiden voimin -Vuorenmajan terassilta löytyy muun muassa shamppanjalounge! Vinkki: Yrittäjä Anu Schuoler saadaan myös kesäsesongin ulkopuolella esimerkiksi Hotelli Keurusselän Pirtille pitämään viini-tastingia.

Majoitusta Mänttä-Vilppulassa tarjoaa tietysti sisaryrityksemme Mäntän Klubi kahdessa kohteessa: Klubilla ja Honkahovissa. Mäntän Klubi tarjoaa kesäkaudella majoituksen lisäksi myös herkullista a la cartea, jossa laadun takeena on arvostettu Rôtisseurs-kilpi. Honkahovi on funkistyylinen aikansa helmi 1930-luvulta, ja sijaitsee järven rannalla kuvankauniissa maisemassa. Honkahovi palvelee tilauksesta täyden palvelun juhlatalona, ja tarjoaa ympäri vuoden omatoimimajoitusta. Nämä historialliset kohteet ovat uniikkeja ympäristöjä myös juhla- tai kokouspäivällesi.

Viinitupa Vuorenmaja