Kestävät arvomme

Keurusselällä on harjoitettu hotellitoimintaa jo yli 70 vuoden ajan ja haluamme sen jatkuvan vielä yhtä pitkään tulevaisuudessakin. Kestävän toimintamme ytimessä on aktiivinen ja tulevaisuuteen suuntautuva kehittäminen sekä henkilökunnan sitoutuminen.

Olemme alan aktiivinen toimija. Pyrimme seuraamaan alan kehitystä ja hyödynnämme tutkimustietoa toimintamme parantamisessa. Olemme aktiivisesti mukana alan verkostoissa ja jaamme myös omia parhaita käytänteitä muille toimijoille.

Henkilökuntamme on sitoutunut ympäristökuormituksen vähentämiseen. Koko henkilökuntamme osallistuu yrityksemme ympäristövastuun toteuttamiseen. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa ja kannustamme henkilökuntaamme aloitteellisuuteen ympäristöasioiden kehittämisen suhteen.

Kestävän matkailun edistäjä -kestävä matkailu on jatkuvaa kehittämistä

Kestävä kehitys?
Kestävä kehitys tarkoittaa ihmisten hyvinvointia maapallon kantokyvyn rajoissa. Se on siis toimintaa, joka vastaa tämänhetkisen yhteiskunnan tarpeisiin vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuutta tyydyttää omia tarpeitaan. Kestävän kehityksen yhteydessä puhutaan myös usein kestävyyden kolmesta ulottuvuudesta, eli sosiaalisesta, ympäristöllisestä ja taloudellisesta kestävyydestä

Maailman kaikkien maiden kestävän kehityksen työtä ohjaa vuonna 2015 YK:ssa sovittu kestävän kehityksen globaali toimintaohjelma, josta käytetään nimeä Agenda2030. Se sisältää 17 tavoitetta, jotka maiden tulisi yhdessä saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.

Kestävä matkailu on matkailua, joka huomioi nykyiset ja tulevat taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristölliset vaikutukset. Kestävässä matkailussa huomioidaan yhtäläisesti matkailijoiden, matkailuyritysten, matkailukohteiden, ympäristön ja paikallisväestön tarpeet. Ekologinen ulottuvuus, sosio-kulttuurinen ulottuvuus ja taloudellinen ulottuvuus.

Vastuullinen matkailu: Yritysvastuu terminä viittaa yrityksen vastuuseen toimintansa sosiaalisista, kulttuurisista, taloudellisista ja ympäristöllisistä vaikutuksista. Matkailussa vastuullinen yritystoiminta on siis kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa, jossa huomioidaan yrityksen suorat ja epäsuorat vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan. Kestävä kehitys voidaan nähdä tavoitteena, johon yritysvastuulla pyritään.

Kestävät arvomme

Motivan energiantehokkuussopimus ohjaa toimintaamme kohti tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää huomista.

Kehitämme toimintaamme aktiivisesti pienentääksemme ympäristölle aiheuttamaamme hiilijalanjälkeä.

Huomioimme myös alueen erityispiirteet ja kunnioitamme Keurusselän ympäristöä. Keurusselkä on perinteinen matkailukohde, jonka luonto on vedonnut turisteihin jo 1940- luvulta saakka. Teemme kaikkemme, että luonto säilyy myös tuleville sukupolville.

Hyvin hoidettu alueemme mahdollistaa ulkona liikkumisen. Käytäthän ulkoillessasi merkittyjä reittejä, kartan saat hotellin vastaanotosta.

Upea ranta-alue kuvastaa suomalaista maisemaa parhaimmillaan. Alueen monimuotoinen luonto tarjoaa asuinpaikan monelle eläimelle, annathan niille tarvitsemansa tilan.

Lue lisää Keurusselkä-järvestä

Kannustamme asiakkaita tekemään kestäviä valintoja ja tarjoamme ympäristöystävällisiä aktiviteetteja. Alueella on mahdollisuus harrastaa mm. sähköpyöräilyä, tennistä, padelia, soutamista ja sup-lautailua. Laavut ja grillikatokset tarjoavat paikan viihtyä ulkona myös ruokaillessa.

Henkilökuntamme on sitoutunut kierrättämään jätteet niille oikealla tavalla, unohtamatta SER-jätteiden kierrätystä.

Tarjoamme asiakkaille oman lajittelupisteen kylpylän aulassa ja alakerrassa, joita suosittelemme käyttämään meillä vieraillessanne.

Pidämme alueen siistinä. Pidäthän sinäkin ja viet roskat roskiin!

Hoidamme ympäröivää metsää alueella säännöllisesti, jotta se voi hyvin ja kestää pitkään.

Hotellien suurimmat ympäristökuormitustekijät ovat energian- ja vedenkäyttö. Mittaamme hotellimme vedenkulutusta aktiivisesti, jotta voimme vähentää tarpeetonta vedenkäyttöä. Vedenkäytön pienentäminen vähentää veden hankinta- ja puhdistuksen tarvetta, energian kulutusta vähentyneen pumppaamisen myötä ja jätevesien käsittelyn tarvetta.

Useamman yön majoittuvien vieraiden pyyhkeet ja petivaatteet vaihdetaan vain pyydettäessä, joten säästämme niiden pesuun kuluvaa vettä ja energiaa.

Juomavetemme on laadultaan hyvää ja turvallista.

Alueella on runsaasti parkkitilaa. Sähköpaikat ovat asiakkaidemme käytettävissä. 16 A tolpista voi ladata myös hybridi- tai sähköautoja. Lisäksi Superior-huoneissamme on auton latausmahdollisuus huoneen ulkopuolella.

Paikalliskulttuuri on meille tärkeää. Paikallisten toimijoiden suosiminen vähentää ympäristökuormitusta sekä lisää alueen taloudellista hyvinvointia. Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, joita on lukuisat yhteistyökumppanit ja toimijat.

Vaalimme alueen historiaa ja kulttuuria. Aulis E. Hämäläisen suunnittelema ja vuonna 1949 rakennettu lomahotelli edustaa Keurusselän ja Lomaliiton pitkää historiaa. Vuonna 1977 avattu kylpylä- ravintolakokonaisuus puolestaan pitää sisällään vuosikymmenten tarinat ja tapahtumat.

Henkilökuntamme on sitoutunut ympäristökuormituksen vähentämiseen. Koko henkilökuntamme osallistuu yrityksemme ympäristövastuun toteuttamiseen. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa ja kannustamme henkilökuntaamme aloitteellisuuteen ympäristöasioiden kehittämisen suhteen.

Vaalimme alueen paikalliskulttuuria ja historiaa. Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, joita on lukuisat yhteistyökumppanit ja toimijat. Järjestämme paikallisia tapahtumia yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Suosimme kotimaisia raaka-aineita ja tuotteita.

Ravintolamme tekee yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa, jotta voimme tarjota laadukasta lähiruokaa. Myös juomapuolella suosimme kotimaisten valmistajien tuotteita.

Tarjoamamme ruoka on turvallista ja vastuullista!

Valvomme ruokahävikin määrää ja pyrimme vähentämään sitä arvioimalla asiakasmäärät tarkasti. Sinäkin voit tehdä osasi, otathan ruokaa vain sen verran, kun jaksat syödä.

Olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme jatkuvasti kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti. Olemme myös matkailualan aktiivinen toimija. Pyrimme seuraamaan alan kehitystä ja hyödynnämme tutkimustietoa toimintamme parantamisessa. Olemme aktiivisesti mukana alan verkostoissa ja jaamme myös omia parhaita käytänteitä muille toimijoille. Otamme mielellämme vastaan myös kehitysideoita siitä kuinka voimme toimia entistä kestävämmällä tavalla.

Kohti vihreämpää ja vastuullisempaa
Hotelli Keurusselkää!

Hotellillemme on myönnetty kansainvälinen Green Key-ympäristömerkki.

Se tarkoittaa, että teemme parhaamme, että hotellimme on mahdollisimman ympäristöystävällinen ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja.

Olemme Green Key-sertifioitu hotelli

Olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti.

Hotelli Keurusselän vastuullisuussuunnitelma 2022

Hotelli Keurusselkä sai oikeuden käyttää Sustainable Travel Finland
-merkkiä lokakuussa 2021.

Sustainable Travel Finland -merkin käyttöoikeuden saaminen on meille alkusysäys ja antaa työkaluja toteuttaa matkaamme kohti kestävämpää ja vastuullisempaa Hotelli Keurusselkää.

Lue lisää blogistamme

YHDESSÄ ETEENPÄIN!

Henkilöstö ja asiakkaat vievät Keurusselkää kohti kestävämpää
tulevaisuutta.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja otamme mielellämme vastaan myös
vinkkejä kuinka voisimme toimia entistä vastuullisemmin.

Tarjoamme monipuolisia majoitus-, juhla- kokous- ja ravintolapalveluita Keurusselkäjärven molemmilla rannoilla. Uniikit ja historialliset kohteet taidekaupunki Mäntässä ja luonnonläheiset kohteet aktiivilomailijoille Keuruulla.

Hotelli Keurusselkä

Hotelli Keurusselkä tarjoaa parhaat palat sekä viihteen että herkuttelun saroilla.

Mäntän Klubi

Majoitus- ja kokoustilamme ovat myös arkkitehtuurisen mielenkiinnon kohteena ympäri maailman.

Honkahovi

ArtHotel Honkahovi palvelee hotellina sekä toimii myös lounasravintolana.

Keurusharju

Upea keskisuomalainen luonto luo puitteet rentouttavalle lomallesi Keurusharjulla!

Ota yhteyttä

Tervetuloa Hotelli Keurusselkään!

Hotelli Keurusselkä
Keurusseläntie 134
42700 KEURUU

Saapuminen Hotelli Keurusselkään

+358 (0)14 3611 000

myynti@hotelkeurusselka.fi

Myyntipalvelu (arkisin 8-16)
ryhmä- ja kokousvaraukset
+358 (0)44 799 7606.

Aukioloajat

Vastaanotto

Maanantai – Torstai klo 06.30 – 22.00
Perjantai klo 06.30 – 01.00
Lauantai klo 08.00 – 01.00
Sunnuntai klo 08.00 – 18.00

Ravintola

Maanantai – Torstai 12.00 – 21.30
Perjantai – Lauantai klo 12.00 – 01.00
Sunnuntai klo 12.00 – 18.00
(Ma- La keittiö auki klo 21.00 saakka, su klo 17.30 saakka)

Aamiainen

Maanantai – Perjantai klo 06.30 – 10.00
Lauantai – Sunnuntai (ja arkipyhät) klo 08.00 – 10.30

Kylpylä

Maanantai – Torstai klo 14.00 – 20.00
Perjantai – Lauantai klo 14.00 – 20.00
Sunnuntai suljettu

Iris Mäkinen
Iris MäkinenYrittäjä
+358 (0)400 729 020
iris.makinen@
klubin.fi
Päivi Kakkuri
Päivi KakkuriPalvelupäällikkö
+358 (0)44 772 7299
paivi.kakkuri@
hotelkeurusselka.fi
Pirkko Koskela
Pirkko KoskelaMyyntipäällikkö
Ryhmät ja kokoukset
+358 (0)44 799 7606
pirkko.koskela@
hotelkeurusselka.fi

    Jätä meille palautetta tai kysy jotain - sana on vapaa!

    Olemme Green Key-sertifioitu hotelli

    Olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti.

    Lue lisää ympäristöpolitiikastamme